zondag 30 augustus 2015

STOF zomerse papegaaien

Toen ik dit stofje op het stoffenspektakel zag was ik er meteen weg van: zo'n vrolijk stofje!

Ik had ook onmiddellijk al een modelletje in mijn hoofd: een simpel A-lijntje! De uitwerking liet wel nog even op zich wachten, maar nu is het eindelijk klaar.

Nu nog hopen op een stralende nazomer.








Ps: dit modelletje toont mooi aan dat een en hetzelfde modelletje in andere stof in een totaal ander rokje resulteert.

zondag 23 augustus 2015

FOTO Noordkaap #1

Nu het fotoboek van onze reis naar de Noordkaap bijna af is kan ik hier een selectie 'best of' foto's tonen.

Ik zal beginnen bij het begin, namelijk de overzet van Kiel naar Oslo.

De overzet op zich viel zeer goed mee! We hadden dan ook geluk met schitterend weer waardoor we het grootste deel van de avond op het dek konden doorbrengen, dus echt opgesloten hebben we ons niet gevoeld ...

We kregen zelfs al een eerste voorproefje van het magische zonlicht laat op de avond, waar we nog de hele reis van zouden kunnen genieten.




 

woensdag 19 augustus 2015

STOF mijn favoriete reistasje ...

Ik heb al een paar jaar een tasje die op iedere reis meegaat.

Reden? Ik heb eens een mapje van een reisbureau gekregen waar al je reisdocumenten perfect inpassen en mooi georganiseerd zitten (Yes, weg met de stress om alle papieren op welbepaalde momenten te zoeken...). En dat mapje paste op zijn beurt dan weer perfect in een tas die ik liggen had, a match made in heaven!

Helaas door veelvuldig gebruik had het reistasje nogal afgezien (wij zeggen dan: het had veel van zijn pluimen verloren ...). Het was eigenlijk niet echt meer een zicht om daar nog mee gezien te worden (helemaal verkleurd door zon, afgesleten leder, ...).

Dus het maken van een nieuw reistasje drong zich op, maar daar moest het mapje dan wel weer opnieuw inpassen...

Ik had niet onmiddellijk een patroon liggen dat in aanmerking kwam, en een 'juliette' (ja, die uit 'mijn tas') werd te klein bevonden ... Ah, dan vergroten we dat patroon toch gewoon? Zo gedacht zo gedaan (met het nodige gevloek erbij ...).

Voor de stofjes koos ik voor een stevig imitatieleer voor de onderkant omdat het tasje toch echt wel afziet en op de grond gezet wordt in vliegtuigen, treinen, boten, ... Doordat dit imitatieleer nogal dik is was het nogal moeilijk om onderaan de 'neepjes' te stikken, en dat is er helaas wel een beetje aan te zien...

Voor de klep koos ik een stofje dat ik meebracht uit Namibië, dat geeft toch iets extra een buitenlands stofje ...

De klep sluit met twee goudkleurige kamsnaps.

Het hengsel werd van de oude tas gerecupereerd (zowat het enige deel van de tas die recupereerbaar was).





zondag 16 augustus 2015

STOF waar heb ik dat al gezien?

Of een tas gemaakt kon worden uit dat restje stof van de feestjuliette, maar dan wel dit modelleke, maar met de verzonken rits met flapjes die u ook hier al zag verschijnen...

Tuurlijk kan dat en werd dan ook, op verzoek, gerealiseerd.

Ziehier het resultaat: een blauwe lederachtige tas geïnspireerd op de tas uit 'Zo Geknipt 1' met een verzonken rits met flapjes.

het eindresultaat

verzonken rits

verzonken rits




PS: die lap stof is nu toch bijna op hoor... ( kwamen al uit die lap stof: een Ida, de feestjuliette en een Jozefien, nu ik het zo bekijk allemaal leuke tasjes uit 'mijn tas')

zaterdag 8 augustus 2015

STOF Lintjes, paspel, biais, ...

Iedereen kent het wel, ieder stofje vraagt om zijn eigen lintje/paspel/biais ...

En natuurlijk worden er ook lintjes en dergelijke gekocht gewoon omdat ze leuk zijn en je weet dat er ooit wel een stofje bij zal passen. Aan de andere kant heb je ook dikwijls een overschotje...

Lintjes en dergelijke zijn dus zeer leuk, maar hoe berg je dit leuks op? Hoe vermijden dat het niet één grote warboel wordt?

Een oplossing werd op pinterest gevonden, eigenlijk is het een combinatie van verschillende pins (ik kan dus niet echt meer zeggen welke pins tot dit idee hebben geleid ...)

Uit plastic dozen werden gelijke reepjes gesneden. Bij de reepjes werd boven en onderaan een uitsparing voorzien zodat het lintje mooi blijft zitten. Op die manier zaten alle lintjes al mooi opgerold ...

En om deze rolletjes lint handig samen te houden, werden de rolletjes in een vierkante glazen vaas gestoken ...

Ziehier het resultaat:







woensdag 5 augustus 2015

STOF Fins design

Op onze reis naar de Noordkaap ( ben momenteel nog bezig met de fotoverwerking, dus nog even geduld) bezochten wij Helsinki.

We vergaapten ons aan prachtige gebouwen, monumenten, ... en op de 'boulevard' zagen we ook heel mooie winkels. Winkels met hoe kan het anders ook: Scandinavisch design. Ik hou van de eenvoud in Scandinavisch design, simpel maar toch krachtig.

In een van deze leuke winkels zag ik een mooie handtas uit vilt. Eigenlijk was de tas zeer simpel opgebouwd: rechthoekige stukken vilt, riemen als hengsels en gewoon sneetjes in het vilt om de hengsels/riemen door te steken ... Oké het is niet echt gemakkelijk om zoiets simpels uit te leggen ... Helaas was het prijskaartje mij toch net iets te hoog, maar het idee bleef wel hangen ...

Met de hulp van de mama werd bij thuiskomst dan ook mijn eigen Helsinki-tas 'ontworpen' (vilt hadden we nog liggen van een vorig stoffenspektakel). We zijn wel voor een rolletje ipv rechthoekig model gegaan.

Voor de riemen ben ik naar de 'Action' gegaan, kwestie van betaalbare riemen te vinden voor het prototype. Als sluiting koos ik voor een goudkleurige kamsnap.

En dan nu foto's:








ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...